Netflix va produce mai puține filme pentru a reduce costurile


Platforma de streaming Netflix a decis să își restructureze divizia de filme, reducând numărul de filme produse în fiecare an și centralizând procesul decizional, informează Bloomberg News.

Netflix lansează de obicei aproximativ 50 de filme pe an, cu mult înaintea rivalilor săi de la Hollywood în ceea ce privește producția anuală. Potrivit Bloomberg, Scott Stuber, șeful diviziei de filme a Netflix, a declarat că firma va reduce numărul de filme pe care le produce pentru a asigura o calitate mai bună.

Foarte puține dintre filmele pe care le produce Netflix câștigă Oscaruri, cum ar fi Nothing New on the Western Front, care a fost desemnat cel mai bun film internațional de lungmetraj anul acesta, sau sunt vizionate de zeci de milioane de oameni, cum ar fi Glass Onion: A Knives Out Mystery.

În schimb, multe dintre producțiile Netflix nu primesc prea multă atenție. Această restructurare este mult mai mică decât cea pe care Netflix a decis-o în urmă cu un an. Compania, care avea aproximativ 12.800 de angajați la sfârșitul anului 2022, a eliminat sute de posturi în încercarea de a reduce costurile după încetinirea creșterii numărului de abonați.

Măsurile luate de Netflix sunt similare cu cele luate de mulți dintre concurenții săi din industria cinematografică și de televiziune, care reduc costurile ca răspuns la scăderea ratingurilor tradiționale în rândul telespectatorilor și la presiunea exercitată de investitori pentru a face serviciile de streaming mai profitabile. The Walt Disney Company, de exemplu, a început săptămâna aceasta procesul de reducere a 7.000 de locuri de muncă, relatează Agerpres.

Întrucât a devenit mai dificil să atragă noi clienți, Netflix a introdus un tip de abonament ieftin, dar cu reclamă, pentru a crește veniturile și a atrage utilizatorii interesați de prețurile abonamentelor Netflix va avea 231 de milioane de abonați plătitori în 2022, urmează să introducă un program care îi va face pe cei care folosesc parolele altor persoane să plătească pentru serviciile de streaming.

 

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed