Netflix va deschide un birou în Polonia, ce va funcționa ca un hub pentru Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România


Netflix va deschide, la sfârșitul acestui an, un birou în Varșovia, despre care gigantul de streaming spune că va acționa ca hub regional pentru Europa Centrală și de Est, acoperind operațiunile Netflix din Polonia, România, Republica Cehă, Ungaria, Croația și Ucraina.

Netflix este activă în Polonia de mai mulți ani, colaborând cu creatorii locali pentru seriale în limba poloneză, precum The Woods, Rojst ’97 și Sexify, și filme precum Operation Hyacinth, Nobody Sleeps in the Woods Tonight și How I Fell in Love With a Gangster. Serialul fantasy de succes de pe Netflix The Witcher, cu Henry Cavill în rolul principal, se bazează pe seria de cărți cu același nume a scriitorului polonez Andrzej Sapkowski.

”Au trecut șapte ani de când am început călătoria Netflix în Europa Centrală și de Est, o regiune cu tradiții creative profunde și talente creative deosebite. În 2016 ne-am localizat serviciul în Polonia. La scurt timp după aceea, Netflix a devenit disponibil în limbile română, cehă, maghiară, croată și ucraineană”, a spus Larry Tanz, vicepreședinte al departamentului de seriale din EMEA la Netflix.

Potrivit propriilor cifre ale companiei, Netflix a investit peste 490 de milioane de zloți (115 milioane de dolari) în filme originale poloneze și susține că a creat aproximativ 2.600 de locuri de muncă în regiune.

Înființarea unui centru de producție în Polonia, Netflix, a marcat „o altă etapă importantă în călătoria noastră în Europa Centrală și de Est, apropiindu-ne și mai mult de membrii și partenerii noștri creativi”.

”În paralel, am investit constant în licențe pentru multe titluri locale extrem de populare în Cehia, România, Ungaria și altele. CEE a devenit, de asemenea, un centru strategic de producție pentru programele noastre internaționale, cu titluri majore precum Extraction 2 sau Shadow & Bone Sezonul 1, filmate cu succes recent în regiune”, a continuat Larry Tanz.

Mutarea în Polonia vine în contextul în care Netflix își consolidează operațiunile în întreaga Europă. Compania are deja birouri în Londra, Paris, Berlin, Roma, Amsterdam, Madrid, Stockholm și Istanbul. Cu toate acestea, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, Netflix a oprit producția în această țară, punând pe pauză toate serialele sale viitoare în limba rusă, inclusiv o repovestire contemporană a Annei Karenina – primul serial original rusesc al streamerului – și Zato, o dramă polițistă neo-noir.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed