Mostrele de șampon și gel de duș din hoteluri ar putea fi interzise


UE poate interzice hotelurilor să ofere mostre, inclusiv șampon, gel de duș și cremă hidratantă. Dar problema nu este conținutul acestor recipiente, ci recipientele din plastic.

Euronews a menționat că propunerea UE de a arunca containerele pentru oaspeții cazați în hoteluri face parte din European Green Deal, în baza căruia UE dorește să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

,,În Europa, fiecare persoană generează, în medie, aproape 180 kg de deșeuri provenite de la ambalaje în fiecare an. Ambalajul este „unul dintre principalii vinovați”, spun reprezentanții UE, și provine în proporție de 40% din materialele plastice și 50% din hârtie utilizată.

Comisia Europeană a atras atenția și a spus că deșeurile de la ambalajele din plastic ar putea crește cu 46% până în 2030 dacă nu se iau măsuri.

Revizuirea propusă a legislației UE privind deșeurile de ambalaje își propune să facă toate ambalajele reutilizabile sau reciclabile până în 2030. De asemenea, Comisia Europeană urmărește să scape de ambalajele inutile, să sprijine reciclarea și să clarifice utilizarea și eliminarea corespunzătoare a materialelor plastice biodegradabile.

Anumite forme de ambalare vor fi interzise conform noilor legi, inclusiv ambalaje de unică folosință pentru alimente și băuturi pentru consum în restaurante și cafenele, ambalaje de unică folosință pentru fructe și legume și sticle mici de șampon, gel de duș sau cremă de corp ce se găsesc în hoteluri.

Cu toate acestea, restaurantele și cafenelele de o anumită dimensiune pot alege să folosească ambalaje reutilizabile.

 

Sursă foto: Pexels

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed