Minivacanța de Sf. Maria 2023: Preferințele românilor și evoluția prețurilor în destinații


Conform datelor furnizate de platforma hotelieră online Travelminit.ro, românii aleg în 2023 destinații variate pentru minivacanța de Sf. Maria.

Prețul mediu pentru un sejur de două nopți pentru două persoane se ridică la 892 lei. Cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile orașe ale țării precum Brașov, Sibiu, Oradea și București.

Deși litoralul românesc a deținut multă vreme primul loc în preferințele turiștilor, în 2023 ocupă locul al doilea cu 18,86% dintre rezervări. Stațiunile preferate sunt Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Neptun.

Domeniul montan atrage 13,32% dintre rezervări, având ca destinații predilecte Sinaia, Bușteni, Predeal și Bran. Destinațiile balneoclimaterice, precum Sovata, Praid, Băile Felix și Băile Herculane, constituie opțiuni pentru 8,65% dintre români.

Se observă o creștere cu 8% a rezervărilor față de 2022, un an în care s-a evidențiat ieșirea din pandemie și o creștere semnificativă a rezervărilor pentru acest weekend special.

Un fapt notabil este că 2023 este primul an în care litoralul nu se află pe primul loc ca destinație aleasă pentru minivacanța de Sf. Maria.

Despre costuri, prețurile sunt mai mari la mare decât la munte. De exemplu, pentru două persoane, sejurul pe litoral este în medie de 1.276 lei, comparativ cu 873 lei la munte. Pentru familiile formate din doi adulți și doi copii, prețurile sunt de 1.541 lei la mare și de 1.162 lei la munte.

Pentru cei care caută alternative și doresc să evite aglomerația, există opțiuni interesante precum Arefu, Curtea de Argeș, Corbeni, Poienile Izei și satele săsești din Transilvania, inclusiv Viscri și Meșendorf.

 

Sursă foto: gettyimages.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed