Ministrul Sorin Cîmpeanu – Noua lege a Educației ar fi gata cel mai devreme în septembrie 2022 sau cel mai târziu în septembrie 2023


Legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic sunt cele trei mari proiecte legislative pe care le are în plan ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Întrebat la conferința online Edupedu.ro „Director de viitor” când vor intra în vigoare, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „anticipez că cel mai rapid ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”.

Cîmpeanu a mai spus că proiectul noii legi a Educației va fi pus în dezbatere publică „de îndată ce va fi gata transpunerea concluziilor proiectului România Educată în text de lege”.

Întrebat dacă va păstra concursul de directori ca mod de selecție și în noua formă a legii, Cîmpeanu a răspuns: „sigur că da”.

Amintim că ministrul Cîmpeanu a mai vorbit despre două legi ale educației, una pe preuniversitar și a doua pe universitar, în ianuarie 2022. „Noi va trebui să avem o nouă lege a educației, cel mai probabil o lege a învățământului superior, separat de o lege a învățământului preuniversitar” – a spus Cîmpeanu pe 24 ianuarie, la B1Tv.

„În această lege, trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată, care a făcut obiectul unor dezbateri largi într-o perioadă lungă de timp. Vor trebui să fie cuprinse așteptările de la sistemul de învățământ care avea foarte multe probleme cronice înainte de criza sanitară și care au fost amplificate enorm de criza sanitară” – a mai spus atunci ministrul.

 

 

 

Sursă foto: Sorin Mihai Cimpeanu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed