Ministrul Finanțelor a discutat cu mediul de afaceri despre: bugetul “fără noi taxe”, predictibilitate și scheme de ajutor pentru IMM-uri și companii mari


Mediul de afaceri a avut, joi o întâlnire cu ministrul Finanțelor Adrian Câciu. În cadrul acesteia, el a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscală pentru anul următor, necesitatea înființării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finanțe, precum și schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei, conform unui comunicat de presă al instituției.

În prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluțiile și schemele de ajutor pentru IMM și companiile mari.

Conform comunicatului, scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi și să implementeze programe destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

”Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanții mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie”, a afirmat Câciu.

“Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susținând producătorii din România, oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați că vor avea locuri de muncă stabile și sigure”, a precizat ministrul.

Adrian Câciu a decis să facă întâlniri periodice cu reprezentanții mediului de afaceri din România pentru asigurarea sustenabilității politicilor finaciar-fiscale și consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial şi Guvern.

Sursă foto: Adrian Câciu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed