Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează revenirea acesteia pe piaţa românească

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 09: General view of a Shell gas station on March 9, 2022 in Moscow, Russia. Shell said Tuesday it would stop buying Russian oil and gas, after announcing last week it it would divest in several ventures with Gazprom, a Russian-state owned gas company totaling to roughly $3 billion in value. (Photo by Oleg Nikishin/Getty Images)


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează revenirea acesteia pe piaţa românească şi realizarea re proiecte pe termen lung, în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat.

Shell. ”Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Shell, a căror delegaţie a fost condusă de Youssef Zoubi, şeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa şi Africa. Discuţiile s-au axat pe importanţa gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluţie viabilă privind reducerea dependenţelor de import şi creşterea siguranţei aprovizionării”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, a fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securităţii naţionale şi regionale.

”Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piaţa românească, exprimând, în acest sens, dorinţa de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniţia proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”, a mai scris ministrul.

Popescu a precizat că la întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan şi George Niculescu.

Shell a reluat operațiunile directe pe piața românească acum un an, dar doar cu servicii pentru transportatori: carduri de combustibil și asistență în domeniu pentru companiile din transportul comercial rutier internațional.  ”Echipa Shell România este acum în formula completă și cu motoarele turate la maximum pentru a ne servi cât mai eficient clienții din piața locală. Acum le asigurăm acces direct la portofoliul nostru de servicii, produse și know-how și putem răspunde direct nevoii lor de a avea un sprijin sporit în eficientizarea afacerilor, printr-o gamă mai largă de servicii, bazate pe tehnologii și soluții mai avansate. Shell are un întreg ecosistem de servicii integrate, care va fi accesibil treptat pe piața locală”- spunea în mai 2021 Adrian Ciceu, Country Manager, Shell Romania.

Totodată, Shell România a anunțat atunci că oferă și servicii de taxe de drum, recuperare de TVA și accize, asistență tehnică 24/7, parcări pentru vehicule de mare tonaj și asistență rutieră.

Shell a fost prezentă în România atât prin operațiuni offshore la Marea Neagră, cât și prin intermediul unei rețele de benzinării, dezvoltată de la zero, care a fost vândută italienilor de la Eni, operată sub brandul Agip, și apoi vândute companiei ungare MOL. Shell a vândut ultimele active din România în 2007.

 

 

 

Sursă foto: cnn.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed