Ministrul Energiei, Virgil Popescu în ceea ce privește legea offshore: Eu cred că va fi adoptată în cursul lunii mai și trimisă la promulgare


Virgil Popescu a comunicat că legea offshore ar trebui să fie adoptată în această sesiune parlamentară luând în considerare că s-a solicitat dezbaterea acesteia în Parlament în regim de urgență.

„Haideţi să nu fim maliţioşi! Nişte colegi care n-au fost în stare să scrie trei rânduri la legea offshore se aşteptau ca Ministerul Energiei şi Guvernul să vină cu legea offshore. Am spus din 2019 că ministerul, Guvernul nu va veni cu o lege offshore. Am avut un experiment, zic eu, nefericit în 2018, guvernul la acea dată a trimis proiect de lege în Parlament, a trecut de Senat, iar în Camera Deputaţilor a fost făcut harcea-parcea. A ieşit o lege offshore – e, pentru că avem o lege offshore – în baza căreia nu avem nicio investiţie după patru ani de zile. Şi atunci am spus aşa: da – şi în fiecare coaliţie s-a agreat acest lucru – se discută în coaliţie legea offshore cu specialiştii din coaliţie şi va fi depus şi asumat ca iniţiativă parlamentară”, a declarat Virgil Popescu, în cadrul unei emisiuni.

Totodată, ministrul Energiei a menționat că această lege ar fi „un semnal bun pentru investitori”, întrucât asigură nu doar stabilitate, cât și predictibilitate cadrului legislativ, regimul de redevență fiind stabilit pentru toată perioada acordului petrolier.

În plus, el a mai afirmat că în vara acestui an vor fi extrase primele gaze din Marea Neagră.

Sursă imagine: capital.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed