Ministrul Energiei, despre prețurile la carburanți: Dacă va fi cazul, vom lua și acolo măsuri


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că urmărește prețul carburanților și că a observat o creștere în ultima perioadă, iar, dacă va fi nevoie, statul va interveni și în acest sector.

Popescu a adăugat că România are rezerve de petrol și în plus, importă. Virgil Popescu a declarat la TVR 1 că a observat o fluctuație a prețului la carburanți, după ce a fost întrebat dacă statul poate interveni în cazul prețurilor crescute la carburanți.

„Urmărim prețurile pe toată piața de energie, până la urmă și carburanții sunt pe piața de energie. Acolo am observat o fluctuație a prețului carburanților, în funcție de cotația petrolului. Acum, e adevărat, cotația este la cel mai mare preț din ultimii șapte ani de zile. Eu când trec spre casă, trec pe lângă multe stații și memoria vizuală îmi permite să rețin cifre. Da, este o cotație mare acuma. În urmă cu o lună, o lună și jumătate, prețurile erau sub șase lei, acum sunt peste șase lei”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai declarat că, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri.

„Urmărim cu atenție și, dacă va fi cazul, vom lua și acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de prețuri reglementate la carburanți, piața s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanți în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a prețului la carburanți”, a mai precizat Popescu.

Virgil Popescu a precizat că România are rezerve de petrol.

„România are  rezerve de petrol, nu are suficient petrol cât are nevoie de consum, se mai importă petrol din Kazahstan. Rompetrol de acolo aduce petrolul, dar și când a fost  problemă cu rafinăria de la Petromidia, nu am avut probleme cu aprovizionarea. deci importurile au suplinit această producție, cum nici prețurile, era o speculație că vor crește prețurile din lipsă de producție,  nici prețul nu a explodat. Poate a fost o ușoară reașezare a prețurilor, dar prețul nu a explodat. deci urmărim toată piața și de carburanți și dacă va fi nevoie, vom lua măsuri”, a mai declarat Virgil Popescu.

Sursă foto: Virgil Popescu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed