Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este „total de acord” ca elevii să-și facă singuri testele de salivă sub supravegherea profesorilor


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este „total de acord” cu varianta ca elevii să-și facă testele de salivă singuri, însă sub supravegherea cadrelor didactice, posibilitate invocată de șeful DSU, Raed Arafat.
 
„Sunt 100% pe aceeași lungime de undă cu Raed Arafat. Sun țări în care așa se face. Administrarea testelor se face în școală, nu de către profesori de multe ori, se autoadministrează de către elev, dar, într-adevăr, în fața cardrului didactic care nu intervine, dar raportează. Ionel, Gigel, Costel sunt negativi, Vasile este pozitiv. Deci există acest minim control. (…) Despre ce a spus Raed Arafat, sunt total de acord, ar fi un control mult mai bun și sunt convins că rezultatul ar fi altul cu privire la numărul de cazuri care sunt confirmate prin teste PCR identificate inițial prin teste de salivă”, a spus Cîmpeanu.

Lotul 2 de teste de salivă e în curs de analiză și ar putea ajunge în școli înainte să se rezolve situația cu lotul 1.

Ministrul spune că un element important de luat în calcul pentru o eventuală închidere a școlilor va fi și presiunea pe spitale.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed