Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Peste 45.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate


Un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au primit deja competențe digitale certificate, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o poziție trimisă Edupedu.ro.

“De la declanșarea crizei sanitare și până în acest moment, un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, într-o manieră integrată cu competențe în didactica specialității. Durata unei sesiuni de formare a fost de 120 ore,” a declarat ministrul Cîmpeanu.

Precizarea vine în contextul în care ministrul a declarat marți dimineață, la un eveniment de prezentare a unui raport pe literația digitală că instituția pe care o conduce pregătește un apel pentru „primul trimestru din anul 2023”, iar „în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori”.

Declarațiile oficialului:

  • Avem în pregătire, de asemenea, actul normativ prin care transpunem în cadrul național DigComp. Acesta va fi util în mai multe planuri. Unul dintre ele: pentru că în școală avem nevoie de digitalizare, va fi lansarea unui alt apel, la începutul anului viitor, primul trimestru din 2023, în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale.
  • În primul trimestru din anul 2023 se lansează acest apel, în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori. Ca să formezi 100.000 de profesori, sigur că ai nevoie de transpunerea DicComp în cadrul național, dar mai ales ai ne voie de formatori, de profesioniști care să poată să formeze acești profesori.”

 

 

 

Sursă foto:  Sorin Mihai Cimpeanu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed