Ministrul Agriculturii: România are capacitatea de a se susține singură din punct de vedere alimentar


„Sunt suficiente stocuri de materie primă. Românii nu trebuie să își facă griji din acest punct de vedere. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern și are capacitatea de a se susține singură din punct de vedere alimentar”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Agriculturii.

Declarațiile lui vin în contextul în care prețul grâului a trecut de 420 de dolari în urmă cu 2 zile, Rusia și Ucraina- cele două părți implicate în război, sunt considerate ”cuptoarele de pâine” ale Europei.

”În Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor în permanență, atât la nivelul comercianților și furnizorilor de cereale, cât și la nivelul industriei de morărit și panificație. De asemenea, sunt întocmite zilnic rapoarte cu privire la situația stocurilor de cereale din depozitele autorizate și din zonele de comercializare, pentru a fi pregătiți să intervenim cu măsurile adecvate”, a mai spus ministrul.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu a avut marți, 8 martie 2022, la sediul instituției, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) și cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN.

Discuțiile au avut loc în contextul acțiunii de monitorizare a stocurilor de cereale de către Ministerul Agriculturii, demarată ca urmare a schimbărilor survenite pe piața internațională după declanșarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei.

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed