Ministerul Finanțelor lansează a șasea emisiune consecutivă de titluri de stat Fidelis pentru populație, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie


Ministerul Finanţelor (MF) continuă emisiunile de titluri de stat pentru populaţie FIDELIS şi lansează la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a şasea ofertă de vânzare începând din iulie 2020. Prin intermediul precedentelor cinci oferte, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie, cumulat, aproape 8 miliarde lei (1,6 miliarde euro), conform unui comunicat publicat astăzi pe site-ul BVB.

“Ministerul Finanţelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei prin intermediul Programului FIDELIS. Considerăm că titlurile de stat FIDELIS dedicate populaţiei, lansate atât în lei cât şi în euro, vor continua să capteze interesul românilor care doresc să economisească prin investiţii sigure, garantate de statul român. Totodată, ne bucurăm că profesionalismul şi experienţa partenerilor noştri în acest Program continuă să fie un motor de susţinere în promovarea acestor emisiuni derulate prin mecanismul Bursei de Valori Bucureşti”, a declarat Dan Vîlceanu, Ministrul Finanţelor.

Potrivit sursei citate, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, în cadrul ofertei publice de vânzare derulate la Bursa de Valori Bucureşti.

“Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat Fidelis, Ministerul Finanţelor reconfirmă că este un partener al întregii pieţe de capital, deoarece, pe de o parte, acestea sunt unele dintre instrumente financiare cu cel mai redus nivel al riscului, iar pe de altă parte, după listare, investitorii au posibilitatea oricând să îşi gestioneze activ portofoliile, prin achiziţii suplimentare sau prin vânzare. Totodată, Fidelis demonstrează că piaţa de capital este un bun instrument de finanţare pentru Statul Român, iar sumele atrase prin precedentele cinci emisiuni sunt considerabile, pentru că vorbim de un total de 1,6 miliarde euro, bani atraşi de la persoane fizice, într-o perioadă marcată de incertitudinile generate de pandemia şi de efectele acesteia asupra economiei”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed