Mii de pasageri sunt afectaţi după ce Blue Air a anulat toate zborurile până luni, 12 septembrie. Guvernul va trimite aeronave Tarom pentru aducerea acasă a românilor blocați în aeroporturi


Blue Air a anulat începând de ieri toate zborurile, iar compania a anunţat că această situaţie se va întinde până pe 12 septembrie. Ca urmare a anulării zborurilor de către companie, mii de pasageri sunt afectaţi.

Reprezentanţii aeroporturilor din Bucureşti şi Cluj au anunţat că sunt afectaţi 2.000 de pasageri, care ar fi trebuit să se îmbarce în zborurile dinspre sau înspre aceste aeroporturi.

Compania a justificat aceste anulări prin faptul că i-au fost blocate conturile de către Ministerul Mediului.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

„Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”, a spus Ciucă.

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate, în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air, pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmând să fie aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă”, a spus Dan Cărbunaru.

 

 

 

 

Sursă foto: airlinestravel.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed