Meta testează funcții comerciale în metavers


Meta a lansat, sub formă de test deocamdată, funcții prin care pot fi create și vândute bunuri digitale în cadrul platformei sale de metavers. Compania va opri un comision propriu, pe lângă cel luat de magazinele de produse.

În Horizon Worlds, platforma de metavers a companiei, ce poate fi accesată cu ajutorul căștilor Oculus, Meta a început un test prin care pot fi create și vândute bunuri virtuale și efecte ca „in-world purchases”.

Oficialii companiei spun că, de la acces la secțiuni restricționate, la bijuterii și diverse obiecte, creatorii pot să vândă orice. În cadrul testului, doar persoanele majore din SUA și Canada pot face achiziții.

La fel cum a procedat și în alte cazuri, Meta va pune la bătaie un așa-zis fond pentru creatori, în valoare de 10 milioane de dolari, prin care se încearcă motivarea financiară a celor care participă la test.
Meta va opri 25% din vânzările făcute în Horizon Worlds, după comisionul oprit de platforma prin care s-a realizat achiziția.

Comisionul platformelor este, de regulă, 30%. Asta înseamnă că Meta oprește 25% din 70%, în vreme ce utilizatorul rămâne cu puțin peste jumătate din vânzare. În cazul vânzărilor făcute prin Quest Store, magazinul de VR deținut de Meta, compania va opri două comisioane.

Oficialii Meta, companie care a criticat în mai multe rânduri Apple pentru comisionul oprit, spun despre propriile comisioane că sunt „destul de competitive”.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed