Meta amenință că va închide Facebook și Instagram în Europa dacă nu este schimbată legea transferurilor transatlantice de date


Conform Mashable, Facebook și Instagram ar putea fi închise în toată Europa chiar de anul acesta dacă nu este adoptată o nouă legislație privind transferul de date. Meta, compania care deține cele două platforme aşteapta anul acesta o decizie definitivă din Europa privind procesarea datelor europenilor pe serverele din SUA – dacă procesarea este respinsă, atunci trasferul de date nu mai poate avea loc, deci, Facebook şi Instagram nu mai pot opera în UE.

Problema cheie pentru Meta o reprezintă transferurile transatlantice de date, reglementate prin așa-numitul Privacy Shield și alte modele de acorduri pe care Meta le folosește sau le-a folosit pentru a stoca datele de la utilizatorii europeni pe serverele americane. Acordurile actuale, care permit transferurile de date, sunt în prezent supuse unui control intens în UE.

În raportul său anual către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Meta avertizează că, dacă nu se adoptă un nou cadru și companiei nu i se mai permite să utilizeze modelele actuale de acorduri, „probabil” nu va mai putea să ofere multe dintre „produsele și serviciile cele mai semnificative” ale sale, inclusiv Facebook și Instagram.

Împărtășirea datelor între țări și regiuni este esențială pentru furnizarea de servicii și publicitate direcționată„- a subliniat Meta, care a folosit anterior cadrul transatlantic de transfer de date numit Privacy Shield ca bază legală pentru a efectua aceste transferuri de date.

Publicația britanică CityAM a contactat Meta pentru a vedea o reacție din partea companiei. Răspunsul a venit din partea lui Nick Clegg, vicepreședinte al afacerilor globale al companiei, care a încercat să pună în legătură situația unui conglomerat internațional de un miliard de dolari cu dificultățile pe care le pot întâmpina întreprinderile mici.

„Îndemnăm autoritățile de reglementare să adopte o abordare proporțională și pragmatică pentru a minimiza perturbarea celor multe mii de afaceri care, precum Facebook, s-au bazat pe aceste mecanisme cu bună-credință pentru a transfera date într-un mod sigur și securizat”, a declarat Clegg pentru CityAm.

Sursă foto: aa.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed