Medicii din Timișoara se confruntă cu o situație care tinde să ia amploare. ”Unii bolnavi de COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați”


Medicii din Timișoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare. Unii bolnavi de COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați, iar medicii au dubii în legătură cu certificatele de vaccinare obținute de aceștia. Polițiștii au întocmit un dosar penal in rem și fac cercetări în acest sens.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, spune că medicii au avut pacienți care au făcut forme severe de COVID-19, deși spuneau că sunt vaccinați. Este un adevărat fenomen, explică doctorul timișorean.

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Doza unică se face în principal la medicii de familie.

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a anunțat că, în urma informațiilor din presă, a început cercetări. Polițiștii au întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed