MAXIM ISTORIC: BET urcă la 12.463,67 de puncte


Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au continuat ieri maratonul din acest an, iar BET (+0,60%) a închis prima şedinţă de tranzacţionare la un nou maxim istoric, de 12.463,67 puncte, evoluţie în convergenţă cu cele din pieţele externe.

În piaţa “regular”, transferurile cu titlurile OMV Petrom (SNP) s-au ridicat la 8,81 milioane de lei, cotaţia SNP continuând evoluţia pozitivă ce a demarat odată cu anunţul includerii în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente cu un plus de 1,1% la 0,46 lei/titlu.

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: “Debut de săptămână cu evoluţii preponderent pozitive pentru indicii BVB. BET-FI s-a corectat cu 0,29%, fiind singurul indice pe minus, în timp ce BET-NG a înregistrat un avans de 0,68%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 8,79 milioane euro, sub media anului curent. OMV Petrom (SNP) a fost cel mai lichid emitent, asigurând aproximativ un sfert din rulajul zilnic. Din indicele BET, MedLife (M) a avut cea mai bună evoluţie în şedinţa de astăzi (ieri – n.r.) şi s-a apreciat cu 3,48%. La polul opus, Digi Communications (DIGI) a scăzut cu 1,31%”.

După tranzacţiile cu acţiunile Petrom, pe poziţia a doua în topul rulajului din piaţa “regular” s-au situat titlurile TeraPlast (TRP), ce au urcat cu 0,18% la preţul maxim istoric de 1,1 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de aproape 5 milioane de lei. Cotaţia TRP este şi ea sub influenţa pozitivă a anunţului de includere în indicii FTSE Russell.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au apreciat şi ele cu 0,83%, până la 3,055 lei, un maxim istoric, în condiţiile unor schimburi de 4,94 milioane de lei.

Pe poziţia a patra în topul valorii tranzacţiilor s-au situat titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au cumulat un rulaj de 2,87 milioane de lei, acţiunile fondului încheind ziua în creştere cu 0,11%, la preţul de 1,826 lei.

Prin piaţa “deal” au fost realizată o singură tranzacţie, cu acţiunile SNP, în valoare de 1,19 milioane de lei.

Sursă: bursa.ro

Sursă foto: pixabay.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed