Măsuri împotriva secetei în valoare de peste 2 miliarde de euro adoptate în Spania

dry and broken part of a corn field.


Guvernul de stânga al Spaniei a adoptat joi un pachet de măsuri de peste 2 miliarde de euro pentru a face față secetei și penuriei de apă și pentru a sprijini agricultura, relatează Agerpres.

Spania se confruntă în prezent cu o secetă dramatică, nivelurile de apă din rezervoarele țării, care stochează apa de ploaie pentru a fi folosită în perioadele secetoase, scăzând la 48,9% din capacitate în prima săptămână din luna mai, iar în Catalonia și Andaluzia, regiunile cele mai afectate, ratele sunt chiar mai scăzute.

Noile măsuri de urgență au fost anunțate presei la finalul unei reuniuni ministeriale extraordinare care s-a ocupat de această problemă, ilustrând urgența situației și importanța pe care guvernul socialist condus de Pedro Sánchez o acordă acestei probleme.

Din suma totală de 2,19 miliarde de euro, aproape două treimi (1,4 miliarde de euro) vor fi alocate pentru construcția de noi infrastructuri pentru a face față penuriei de apă, în principal uzine de desalinizare și sisteme care să faciliteze reutilizarea apelor uzate.

Restul de 784 de milioane EUR va fi alocat sub forma unui sprijin combinat pentru agricultură, din care aproape jumătate va fi utilizat pentru sprijinirea crescătorilor de animale și a producătorilor de lapte.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed