Marile exchange-uri de criptomonede nu refuză exodul banilor din Rusia. Prețul Bitcoin crește puternic


Natura descentralizată, nereglementată și necontrolabilă de un guvern anume a rețelei Bitcoin și criptomonede în general, care de ani buni încearcă să se impună ca o alternativă viabilă la sistemul bancar convențional, a deschis o veritabilă cutie a pandorei pentru națiunile lumii, care văd acum această platformă folosită nu doar de persoane private, ci și de actori cu interese obscure, precum carteluri de droguri, organizații mafiote și actori statali care încearcă să evite sancțiuni internaționale.

Explicând că nu pot discrimina între entități cu interese obscure și clienți legitimi, marile exchange-uri de criptomonede, precum Coinbase și Binance, au anunțat că refuză solicitarea Ucrainei de a îngheța conturile deținute de clienții din Rusia. Argumentul oferit este că o astfel de măsură contravine însăși ideii de libertate ce a dus la apariția platformelor de tranzacționare alternative, lezând inclusiv interesele populației civile din Rusia.

„A decide unilateral să interzici accesul oamenilor la cripto-ul lor ar fi în contradicție cu motivul pentru care cripto există”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance.

Anterior, viceprim-ministrul ucrainean Mykhailo Federov a cerut marilor exchange-uri de criptomonede să înghețe toate conturile de cripomonede atribuite clienților din Rusia și Belarus, ca o extensie la blocarea conturilor atribuite în mod direct oligarhilor vizați de sancțiuni internaționale. „Este crucial să înghețe nu numai adresele legate de politicienii ruși și bieloruși, ci și pe cele ale utilizatorii obișnuiți”, a spus acesta.

Dacă ar fi pusă în aplicare, o astfel de mișcare ar fi conformă cu sancțiunile deja anunțate de SUA și Uniunea Europeană împotriva băncilor a conducerii ruse, menite să paralizeze economia țării. Însă cum răspunsul primit este un refuz categoric, perspectivele ca sancțiunile economice decise împotriva Rusiei să aibă un corespondent în piața de criptomonede cresc în mod exponențial.

Deocamndată, cererea neașteptat de mare pentru Bitcoin pare că a resuscitat piața de criptomonede dintr-o perioadă de declin deja întinsă pe multe luni.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed