Marea Britanie testează în luna iunie săptămâna de muncă de patru zile


Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe – începând din iunie – la un test la scară largă, în Regatul Unit, a unei săptămâni de muncă de patru zile, relatează AFP.

Teste asemănătoare au avut loc în Spania, Islanda, Statele Unite şi Canada şi urmează să înceapă – în august – în Australia şi Noua Zeelandă.

Un director de program, Alex Soojung-Kim Pang, la 4 Day Week Global, asociaţia care organizează aceste teste, declară că testul britanic – pe o perioadă de şase luni – va avea avantajul de a oferi mai mult timp întreprinderilor în vederea experimentării şi adunării datelor.

Adaptarea urmează să fie mai uşoară în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care pot implementa schimbări mari mai rapid, declară el pentru AFP.

Pressure Drop vizează o îmbunătăţire a stării de bine a angajaţilor săi şi o reducere, totodată, a amprentei de carbon a întreprinderii.

Societatea Regală de Biologie, care participă la test, anunţă că vrea să le ofere angajaţilor „mai multă autonomie”.

Nivelul şomajului – 3,7% – este cel mai mic din ultimii aproape 50 de ani, iar oferta de locuri de muncă a atins un record de 1,3 milioane.

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed