Marea Britanie oferă noi licențe pentru petrol și gaze în Marea Nordului, în ciuda îngrijorărilor legate de climă


Marea Britanie a deschis o nouă rundă licențiere pentru a permite companiilor de petrol și gaze să exploreze combustibili fosili în Marea Nordului, în ciuda amenințărilor cu o bătălie juridică din partea militanților pentru climă.

Autoritatea de tranziție din Marea Nordului a început un proces de acordare a peste 100 de licențe companiilor care speră să extragă petrol și gaze în zonă. Aproape 900 de locații sunt oferite pentru explorare.

Procesul, care se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, este primul din 2019-2020. Înainte de aceasta, procesul a fost aproape anual, dar guvernul l-a pus în așteptare în timp ce a conceput o “verificare a compatibilității climatice”. Cu toate acestea, verificarea a fost criticată, deoarece este doar consultativă și nu limitează autoritățile de a acorda o licență.

Runda de acordare a licențelor se confruntă, de asemenea, cu critici, deoarece nu va rezolva problemele pe termen scurt ale Marii Britanii legate de posibilele penurii de gaze sau de facturile foarte mari.

Militanții pentru climă de la Greenpeace au declarat că decizia de a lansa runda de acordare a licențelor este “posibil ilegală și vom examina cu atenție oportunitățile de a lua măsuri”.

De când Liz Truss a devenit prim-ministru, ea a redeschis ușa pentru fracturarea hidraulică în Marea Britanie și a rezistat apelurilor laburiștilor de a extinde taxa pe profit pentru companiile de petrol și gaze. Directorul executiv al Shell a declarat săptămâna aceasta că guvernele ar putea fi nevoite să taxeze companiile energetice pentru a finanța eforturile de a-i proteja pe cei mai “săraci” de creșterea facturilor.

Guvernul susține că noile licențe vor spori securitatea energetică a Marii Britanii și vor crea locuri de muncă.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed