Marea Britanie investește în energie produsă din apă geotermală. Resursa inepuizabilă va ajunge la mii de locuitori


În Marea Britanie, mai exact în United Downs, un proiect de pionierat condus de Geothermal Engineering extrage căldură din granit la peste cinci kilometri adâncime, relatează The Telegraph.

Proiectul, care a primit o finanțare guvernamentală de 22 de milioane de lire sterline, va furniza, începând de anul viitor, energie termică și electrică pentru 3.800 de locuințe din apropierea orașului Truro, pentru Royal Cornwall Hospital, pentru școlile locale și pentru un centru de agrement.

Ryan Law, directorul general al Geothermal Engineering, consideră că proiectul poate servi drept model pentru alte proiecte similare din Marea Britanie, într-un moment în care factorii de decizie politică analizează rolul acestei tehnologii în cursa către sursele de energie inepuizabile.

Geotermia a devenit un subiect abordat de mulți specialiști, în ultimii doi ani”, spune Ryan. „Am ales Cornwall pentru că este cel mai fierbinte loc din Marea Britanie, iar United Downs este un un alt loc cu potențial imens”.

Roca fierbinte de sub Cornwall este fierbinte deoarece conține cantități mici de elemente radioactive precum uraniu, potasiu și toriu. Acest lucru înseamnă că resursa este disponibilă pe tot parcursul anului, cu excepția unor perioade scurte în care este necesară pentru întreținerea centralei electrice.

Energia eoliană și cea solară sunt destul de bune la producerea de electricitate la scară largă, dar unde geotermala se potrivește în combinație este cu acest fel de elefant în cameră, cum vom atinge obiectivele noastre de încălzire cu zero emisii de carbon.”, a adăugat Ryan.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed