Maia Sandu vine azi în vizită oficială în România


Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine marţi în vizită oficială în România. Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, aceasta va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, de la ora 13.15.

La începutul lunii octombrie, Maia Sandu mulțumea României  pentru furnizarea de electricitate, după ce Bucureştiul a anunţat că Hidroelectrica va începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova.

La rândul lui, ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat că a fost semnat un contract de furnizare a energiei – 100 MW între Hidroelectrica şi Energcom, compania desemnată de Guvernul Republicii Moldova în acest sens.

Ultima vizită a preşedintelui Republicii Moldova în România a avut loc în data de 29 iulie. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declara atunci că războiul a destabilizat piaţa energetică şi cu ea securitatea energetică a Moldovei.

Ea mai afirma că Moldova vrea să cumpere gaze din România şi este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând, pentru a se asigura că oamenii nu vor îngheţa la iarnă şi pentru a ţine stabilitatea socială în ţară.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed