Mai multe bănci din România au început să vândă euro la 5 lei. Adrian Codîrlașu, CFA România: Cursul oficial s-ar putea tranzacționa la 5 lei în următoarele 6 luni


Mai multe bănci din România au ajuns să vândă astăzi euro cu 5 lei sau peste 5 lei, printre care se numără și BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, OTP Bank, Patria Bank și Idea Bank, însă există și câteva care nu au depășit acest prag, apropiindu-se totuși rapid din urmă: Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank și EximBank, potrivit schimbului valutar de pe site-ul băncilor.

În 21 ianuarie, cursul valutar de pe site-ul BNR era de 4,94 lei pentru euro. Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, estimează că în acest ritm, băncile vor începe să tranzacționeze euro la 5 lei în următoarele câteva luni, circa șase luni.

„Cursul pe piața valutară este undeva până în 4,95, iar în prezent a depășit această valoare. Pentru ca euro să depășească 5 lei trebuie ca atât cursul de cumpărare și vânzare să fie peste 5 lei, dar deocamdată nu se tranzacționează”, spune Adrian Codîrlașu.
Potrivit sondajelor CFA România, cursul s-ar putea tranzacționa la 5 lei în următoarele luni, șase luni, cam acesta ar fi orizontul. Diferența dintre 4,95 și 5 este una foarte mică și reprezintă doar un prag psihologic, însă asupra economiei cursul actual are același impact ca și atunci când va fi de 5 lei, adaugă Codîrlașu.
Sursă foto: unsplash.com
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed