Mai atentă la consumul de energie, Casa Albă ia în vizor tehnologiile blockchain


În 9 martie 2022, președintele Biden a semnat un ordin executiv pentru „dezvoltarea activelor digitale”. Documentul cerea ca, pentru a sprijini dezvoltarea responsabilă a acestora, în conformitate cu obiectivele privind schimbările climatice și în „beneficiul tuturor din America”, se vor examina conexiule dintre tehnologiile blockchain și consumul de energie. Raportul cere, astfel, ca standarde clare să fie dezvoltate pentru tot ceea ce înseamnă domeniul cryptocurrency (i.e. Bitcoin, Ethereum etc.). Este de menționat faptul că un Bitcoin este produs contra cca 1449 kWh, aproximativ 50 de zile de consum de energie pentru o gospodărie americană.

Charles Hoskinson, cofondatorul Ethereum și dezvoltatorul unui sistem de blockchain public (Cardano) și a unei noi monede virtuale (ADA), a încercat să traducă eforturile guvernului în ton negativ, spunând că, „în cazul în care aceste măsuri se dovedesc ineficiente în reducerea impactului ecologic, administrația ar trebui să exploreze acțiunile executive, iar Congresul ar putea lua în considerare o legislație care să limiteze sau să elimine utilizarea mecanismelor de consens de mare intensitate energetică pentru minarea cripto-activelor. Cu alte cuvinte, Bitcoin ar trebui interzis. Așa citești asta.”

Valoarea Cardano era în creștere, la momentul publicării acestui articol. Într-un calcu ultra-simplist, la un consum de 1449 kWh si pretul de aproximativ 14 centi pe kWh, un bitcoin ar costa 206 USD in energie. Valoarea de vânzare a unui bitcoin este de 21.296 USD.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed