MAE avertizează – Grevă a transportatorilor maritimi vineri şi sâmbătă, în Grecia


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve vineri şi sâmbătă.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve în perioada 10.12.2021 – 11.12.2021. Greva va afecta toate categoriile de nave (inclusiv cele de transport persoane), acestea urmând a fi andocate în porturile de reşedinţă în intervalul menţionat”, transmite MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursă foto: mae

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed