Lira sterlină a atins marţi un maxim pre-pandemic faţă de euro


Lira sterlină a crescut marți pentru a atinge un maxim pre-pandemic față de euro, susținută de așteptările că Banca Angliei va crește în continuare ratele dobânzilor, potrivit Reuters.

 Lira sterlină a fost cotată în urcare cu 0,1% faţă de euro, la 83,35 pence pentru un euro, după ce a atins cel mai ridicat nivel faţă de moneda unică din februarie 2020.

Faţă de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari, oscilând în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, când lira a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piaţa menţinând ratele dobânzilor neschimbate.

În ultimele săptămâni, investitorii şi-au mărit aşteptările că Banca Angliei va creşte ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creşterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susţine lira sterlină.

Jane Foley, director de strategie pe piaţa valutară la Rabobank din Londra, a declarat că lira sterlină a câştigat, de asemenea, un anumit sprijin din semnele de slăbiciune ale dolarului american.

Faţă de un coş de valute, liras-a tranzacţionat marţi cu mult sub maximele ultimelor 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în pofida aşteptărilor în creştere în această lună că Rezerva Federală va mări ratele dobânzilor mai devreme decât se aştepta iniţial.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed