Ligia Deca – Greva profesorilor nu a afectat examenul de Bacalaureat


Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut o declarație cu privire la prima probă a examenului de Bacalaureat din acest an.

Ministrul a precizat că greva profesorilor nu a afectat desfășurarea examenului și nici parcurgerea materiei necesare pentru susținerea probelor.

Cred că în aceste săptămâni în care într-o parte din școli, lucrurile nu s-au desfășurat normal, nu am afectat în niciun fel predarea materiei. Până la debutul grevei, materia pentru clasa a XII-a era deja parcursă. 

De asemenea, am avut grijă, ca acolo unde a fost posibil, să existe și o perioadă de recuperare. Mulți dintre cei care au fost în grevă, au transmis copiilor eventuale exerciții de recapitulare“, a declarat Ligia Deca.

Întrebată dacă este de părere că numărul elevilor care nu vor participa la bacalaureat va fi la fel de mare ca la Evaluarea Națională, Ligia Deca a răspuns că numărul elevilor care nu s-au înscris la Evaluarea Națională nu a fost mai mare decât în anii precedenți și a avut la bază cauze precum neîncheierea situației, corigențe sau elevi care fac parte din școli cu programe speciale.

În mod sigur această situație trebuie investigată. Ne-am propus ca după ce se termină examenele naționale să vedem care este situația pe fiecare unitate de învățământ. În schimb, la examenul de Bacalaureat este o situație mai deosebită pentru că liceele tehnologice au varianta ca examenul de Bacalaureat să fie sub forma unui examen de certificare profesională.

De asemenea, există și elevi care nu se consideră pregătiți și preferă să se prezinte la sesiunea din toamnă sau cea din anul următor. 

Toate aceste situații vor fi analizate și vom interveni cu proiecte de educație, si sociale acolo unde este cazul“, a mai adăugat ministrul Educației, Ligia Deca.

 

Sursă foto: Facebook/Ligia Deca

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed