Laura Codruța Kövesi și Maia Sandu, incluse în topul Politico 28 – clasamentul celor mai influente persoane din Europa


Topul anual al publicației Politico include 28 de lideri ai comunității europene, considerați cei mai puternici, mai influenți, mai peocupați și implicați oameni în destinele Europei.

În topul realizat de Politico Europe, cel mai puternic om din Europa este considerat premierul italian Mario Draghi. În rândul persoanelor de acțiune, topul este dominat de noul cancelar german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron, iar pe locul al 6-lea se află și Laura Codruța Kövesi.

Etichetată drept “lungul braț al legii”, Politico Europe subliniază că Laura Codruța Kövesi are misiunea de a curăța Europa.

În ceea ce o privește, maia Sandu este clasată tot pe poziția a 6-a la categoria “idealiștilor”, un top dominat de primarul Parisului Anne Hidalgo și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Clasamentul anual al POLITICO al celor mai influenți oameni din Europa cuprinde, pe lângă cea mai puternică persoană de pe continent, o lista împărțită în trei categorii – “doers”, “dreamers” și “disrupters” – fiecare reprezentând un tip diferit de putere. 

Sursă foto: politico.eu

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed