Lanțul de magazine Cellini a debutat astăzi la Bursa de Valori (BVB)


Prima emisiune de obligaţiuni Cellini, cea mai veche reţea de magazine de bijuterii şi ceasuri din România, a debutat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital. Chronostyle International, compania care operează magazinele Cellini, a atras prin emisiunea de obligaţiuni CELL25 fondurile necesare extinderii reţelei de magazine proprii şi creşterea vânzărilor on-line.

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: “Cu fiecare instrument financiar listat la bursă, cu fiecare demers de finanţare prin piaţa de capital, câştigăm noi şi noi parteneri din economia reală. Este vorba de companii din diverse domenii de activitate prin care sunt create constant locuri de muncă şi plus valoare tuturor celor care au tangenţă cu business-ul. Ne bucurăm că echipa care a menţinut şi crescut numele Cellini în România a ales bursa pentru a-şi pune în aplicare planul de dezvoltare şi că, în acelaşi timp, compania a devenit unul dintre cei 23 de emitenţi de obligaţiuni corporative listate în acest an”.

“Suntem onoraţi să debutăm într-o zonă nouă pentru noi, prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Ne bucurăm să continuăm strategia noastră de dezvoltare în cele mai bune locaţii, selectate în urma unui proces intern riguros, urmând motto-ul nostru «Calitate înainte de cantitate». Cellini va continua să introducă branduri inovative şi noi pe piaţa românească menţinând o tradiţie de peste 22 de ani. Focusul nostru este calitatea pe care o oferim clienţilor noştri în tot ceea ce facem, precum şi angajaţii noştri, marea familie Cellini”, a declarat Dragoş Nicolae, Director General Cellini.

Potrivit sursei citate, Chronostyle International a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în mai 2020 un număr de 16.000 de obligaţiuni corporative, garantate şi neconvertibile, în valoare totală de 1,6 milioane de euro. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro, maturitate de 5 ani şi un cupon de 7% pe an plătibil trimestrial. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din Bucureşti cu o valoare de piaţă de peste 3 milioane de euro. Obligaţiunile CELL25 provin din restructurarea unei serii de obligaţuni emise de companie în noiembrie 2017 în valoare totală de 9 milioane lei şi la care au subscris, la acea dată, 38 de persoane fizice şi juridice. Restructurarea obligaţiunilor a presupus modificarea monedei de emisiune din lei în euro, a valorii nominale din 100 de lei în 100 de euro, a datei de maturitate din 27 noiembrie 2020 în 27 mai 2025, a principalului din 9 milioane lei în 1,6 milioane euro, precum şi rambursarea anticipată parţială pro-rata a principalului emisiunii de obligaţiuni din 2017. Ambele plasamente private de obligaţiuni, din 2017 şi 2020, au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

“Continuăm sezonul listărilor din această toamnă, iar astăzi adăugăm în raftul de achiziţii pentru investitori obligaţiunile emise de Chronostyle International, care sunt denominate în euro, au o maturitate de 5 ani, un cupon de 7%, plătibil trimestrial şi sunt garantate cu un activ imobiliar. Chronostyle operează brandul Cellini, cea mai veche reţea de magazine de ceasuri şi bijuterii din România, cu o poziţionare excelentă pe piaţa produselor de lux, astfel că această listare contribuie la diversificarea sectorială a emitenţilor listaţi la bursă. Este prima companie pentru care a fost încheiat un contract de ipotecă fiduciară”, spune Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Chronostyle lnternational a preluat reţeaua de magazine Cellini în 2016, primul magazin Cellini fiind deschis în 1999. În prezent, reţeaua Cellini include nouă magazine proprii (şapte în Bucureşti, unul în Constanţa şi unul în Braşov) şi un atelier de reparaţii dedicat ceasurilor. Compania preconizează pentru următorii doi ani o extindere a reţelei proprii în Timişoara, Cluj-Napoca şi laşi, precum şi continuarea colaborării cu retaileri în restul localităţilor.

Conform comunicatului, compania a înregistrat în primele 6 luni din 2021 venituri de 17,8 milioane de lei, în creştere cu 69% faţă de S1 2020. Profitul perioadei a fost de 831 mii lei, o creştere semnificativă faţă de pierderea de 1,2 milioane lei raportată în S1 2020. La jumătatea anului curent, compania avea un număr de 59 de angajaţi. Compania este deţinută în proporţie de 95% de Henri Maillardet AG (Elveţia) şi de Nicolae Dragoş cu 5% din capitalul social. Henri Maillardet AG este deţinută în totalitate de Raluca Simu.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed