Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite, vine săptămâna aceasta în România


Prima doamnă Jill Biden va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și personal din ambasade, părinți și copii ucraineni refugiați, lucrători umanitari și profesori, a anunțat luni biroul său, potrivit Reuters.

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a precizat biroul ei.

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu membri ai serviciului militar american la baza aeriană Mihail Kogălniceau din România, înainte de a se deplasa la București pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni strămutați.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Vlodimir Zelenski în timpul unei vizite neanunțate la Kiev.

Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape. În martie, ea și omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au lucrat împreună pentru a accelera asistența medicală în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

 

 

 

 

Sursă foto: complex.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed