iPhone va avea o funcție de alimentare cu „energie curată”


Încărcarea smartphone-urilor Apple va avea în vedea intervalele de timp în care în rețelele de energie se folosește mai multă energie din surse regenerabile.

În iOS 16.1, Apple va adăuga o funcție opțională, pe care o numește Clean Energy Charging. Aceasta va trebui activată manual de utilizator din cadrul aplicației Settings.

Clean Energy Charging va funcționa, cel puțin la început, doar în Statele Unite. În funcție de comportamentul observat la utilizator și programul de alimentare a rețelei de energie, când este pus la încărcat, telefonul va încerca să tragă mai multă energie atunci când rețeaua folosește energie curată.

Nu este singura noutate pe care iOS 16.1 o va aduce. Acesta va permite mai multor modele, iPhone 12 mini și iPhone 13 mini, să afișeze în meniul de pe ecranul principal procentul de energie din baterie.

Noul lock screen va continua să fie îmbunătățit, iar dezvoltatorii vor avea la dispoziție API-ul pentru Live Activities. Această tehnologie permite afișarea de informații în timp real în cadrul notificărilor, utilă, printre altele, aplicațiilor de livrare a comenzilor și ride sharing.

Nu se știe exact când va fi lansat iOS 16.1, însă, se pare că acesta nu va fi singurul update de iOS pe care Apple îl va mai lansa anul acesta. Pentru că Apple a spus că iCloud Shared Photo Library va fi disponibilă în 2022 și această funcție nu există în iOS 16.1, este clar că va mai fi anul acesta cel puțin un update.

iCloud Shared Photo Library va realiza partajarea automată a fotografiilor pe baza anumitor criterii, precum persoanele recunoscute în imagini sau datele de localizare ale fișierelor.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed