Investitorii fac plasamente în criptomonede. Unul din zece americani investeşte în criptomonede


Criptomonedele, aflate pe locul al patrulea în preferinţele de investiţii, după imobiliare, acţiuni, fonduri mutuale şi obligaţiuni

Tot mai mulţi investitori fac plasamente în criptomonede, activele digitale fiind preferate pentru că sunt tranzacţionate uşor, potrivit sondajului CNBC/Momentive Invest in You. Sursa arată că mai bine de 10% dintre cei chestionaţi investesc în monede digitale, aceste active plasându-se pe locul al patrulea în preferinţele lor, după imobiliare, acţiuni, fonduri mutuale şi obligaţiuni.

Sursa mai notează că aproximativ 65% dintre investitorii în criptomonede au trecut către această clasă de active în ultimul an. În acelaşi interval de timp, preţurile unora dintre criptomonedele de top au fost volatile. Bitcoin, spre exemplu, a atins un maxim istoric de peste 63.000 de dolari în aprilie, dar a scăzut ulterior, după care, recent, a urcat la aproape 50.000 de dolari.

În rândul celor care tranzacţionează criptomonede, principalele motive pentru care fac acest lucru sunt: tranzacţiile se derulează uşor (43%); este interesant să investeşti în asemenea active (35%); există un potenţial de creştere ridicată într-o perioadă scurtă de timp (31%), potrivit sondajului. Pentru 26% dintre cei intervievaţi, asemenea investiţii sunt “un joc”, iar 23% fac palsamente în monede digitale pentru că unele personalităţi de pe social media încurajează populaţia să realizeze asemenea tranzacţii. Pe 20% îi încurajează familia, iar 18% consideră că investiţiile în criptomonede reprezintă un potenţial de creştere stabilă pe termen lung, conform sondajului menţionat.

“Există o mulţime de lucruri care fac activul cripto foarte atractiv. Cel mai important este posibilitatea să câştigi mulţi bani”, spune, conform CNBC, Douglas Boneparth, preşedintele Bone Fide Wealth LLC din New York.

Sondajul CNBC/Momentive Invest in You a fost realizat în perioada 4-9 august 2021, pe un eşantion de 5.523 de adulţi din SUA, dintre care 11% au declarat că investesc în criptomonede.

Ben Weiss, CoinFlip: “Nu există un loc sigur care să îi protejeze pe investitori”

Desigur, există un risc asociat investiţiei în criptomonede, la fel ca în cazul oricărui alt activ, atrage atenţia sursa citată. Domeniul este interesant, potrivit lui Douglas Boneparth, care menţionează că acest lucru nu schimbă faptul că investitorii îşi riscă economiile.

Specialiştii le recomandă celor interesaţi de active digitale să facă mai întâi o cercetare privind criptomonedele, ca să se asigure că înţeleg cu adevărat ce cumpără.

În timp ce moneda cripto câştigă tot mai mult teren şi poate face parte dintr-un portofoliu bine echilibrat, încă este diferit de oricare alt activ, conform lui Ben Weiss, cofondator şi CEO al CoinFlip, una dintre cele mai mari companii de ATM-uri Bitcoin din SUA.

Ben Weiss afirmă: “Spre deosebire de bănci şi bursă, în cazul activelor cripto, nu există un loc singur care să îi protejeze pe investitori, dacă aceştia fac o greşeală. Criptomonedele vă permit să fiţi propria dumneavoastră bancă, ceea ce include responsabilitatea de a vă menţine investiţiile în siguranţă. Asta înseamnă că, pe lângă înţelegerea monedei pe care doriţi să o achiziţionaţi, trebuie să decideţi ce fel de portofel cripto veţi folosi şi cum vă veţi păstra parolele şi alte informaţii sensibile în siguranţă”.

Odată ce investitorul a dobândit elementele de bază privind criptomoneda, mai există un pas, conform sursei: acesta trebuie să se asigure că ştie cum să tranzacţioneze moneda digitală în conformitate cu obiectivele sale pe termen lung.

“Dacă intenţionaţi să investiţi în monede cripto, nu trataţi acest lucru diferit de ceea ce aţi face cu restul banilor”, subliniază Boneparth, menţionând că investitorul trebuie să aibă o idee clară despre locul în care se încadrează plasamentul în planul său financiar general, care ar trebui formulat, în cazul în care nu există.

CNBC: O treime dintre investitorii în criptomonede tranzacţionează lunar sau săptămânal astfel de active

Mulţi investitori noi în criptomonede s-au angajat să îşi tranzacţioneze frecvent aceste active, potrivit sondajului CNBC, care arată că aproximativ o treime dintre investitori au declarat că tranzacţionează monede cripto lunar (34%) sau săptămânal (33%), iar aproape un sfert (24%) – zilnic.

Conform sursei, aceste tranzacţii se derulează prea des, iar experţii financiari recomandă în general cumpărarea şi păstrarea activelor pe termen lung, ca o modalitate solidă de a realiza câştiguri.

Potrivit sondajului, 26% dintre cei intervievaţi realizează asemenea tranzacţii o dată la trei luni, iar 18% – o dată la la şase luni. Doar 1% nu au realizat asemenea tranzacţii niciodată.

Având în vedere volatilitatea multor criptomonede, cumpărarea şi vânzarea pot creşte adesea riscul de a pierde bani într-o tranzacţie proastă sau de a fi afectat de costuri supradimensionate, conchide sursa.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed