INS contrazice declarațiile lui Petre Daea despre creșterea prețurilor


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că nu există motive obiective pentru scumpirea produselor agroalimentare, informează Newsweek.

Acesta informează că prețul pentru producția primară și pentru procesare s-au stabilizat, prin urmare ,,nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare”, adaugă Petre Daea.

Insititutului Național de Statistică arată că declarațiile ministrului sunt în contradicție cu datele. În luna septembrie a anului curent mărfurile alimentare costau cu 19,12% mai mult decât în septembrie 2021 și cu 16% mai mult decât la finalul anului trecut. Alimentele de bază bifează în continuare cele mai seminficative scumpiri.

Datele INS menționează câ pâinea costa în septembrie 2022 cu 26,58% mai mult decât în august 2021, iar uleiul comestibil costa în septembrie 2022 cu aproape 46% mai mult decât septembrie 2021.

Carnea costă și ea mai mult față de vara anului trecut. Carnea de pasăre înregistrează o creștere a prețului cu aproape 18,5%, iar carnea de porc și de vită s-au scumpit cu aproape 14%, respectiv aproape 16%, transmite Newsweek.

 

 

Sursă foto: Freepik

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed