Inovație în Sănătate: Aplicația MedValet transformă telefoanele în dosare medicale digitale

Medic shows on phone medical app in the network connections.


Istoricul medical al fiecărui român este acum disponibil nu într-un dosar voluminos sau în plicuri cu diverse analize și radiografii, ci într-o aplicație dezvoltată de un medic și un student, ambii originari din Cluj. Această aplicație, numită “MedValet”, permite pacienților să-și păstreze întregul istoric medical, de la afecțiuni și alergii la medicamentele care le-au fost prescrise.

Aplicația se caracterizează prin eficiență și securitate. Informațiile încărcate pot fi accesate doar de către medicii pe care pacientul i-a autorizat în prealabil.

Pacienții, de multe ori își pierd documentele medicale. Scrisori medicale, bilete de externare din spital. De obicei sunt numai din hârtie și atunci, am dorit să digitalizăm aceste documente.

Este foarte important că medicul poate să vizualizeze oricând acele documente. Pentru că de multe ori medicii sunt plecați la conferințe, congrese, și atunci ai nevoie la un pacient să poți să-i accesezi dosarul digital“, a spus Iuliu Cătană, cofondatorul aplicației “MedValet”.

Un dosar scanat de pacient și încărcat în aplicație facilitează doctorilor luarea deciziilor în timp real, indiferent de ora sau locul în care se află. Aceasta este, de asemenea, o modalitate prin care medicii pot evita potențiale erori, întrucât aplicația pune la dispoziție istoricul complet al pacientului, clar și concis.

După descărcarea aplicației și crearea contului, utilizatorii pot alege dacă vor să folosească un cont de pacient sau de medic. În aplicație, există un cod QR care poate fi scanat de medic.

Un aspect deosebit de important este că aplicația nu consumă resurse semnificative ale telefonului. Toate datele sunt securizate și stocate pe Cloud, astfel încât, pentru cei care dețin telefoane cu capacitate de stocare redusă, nu va fi o problemă.

Aplicația “MedValet”, produsă de o echipă din Cluj formată dintr-un medic, un student la Medicină și un dezvoltator de aplicații mobile, poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau Google Play.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed