Începând cu sezonul rece, aproape jumătate din populația României riscă să acumuleze restanţe foarte mari la plata facturilor


4 din 10 români riscă să nu îşi mai poată încălzi adecvat locuinţa la iarnă sau să acumuleze restanţe foarte mari la plata facturilor, potrivit Asociaţiei Energia Inteligentă.

Guvernul nu a stabilit când va intra în vigoare legea consumatorului vulnerabil, prin care populaţia poate primi ajutoare pentru încălzirea locuinței şi nici cum va compensa, mai exact, facturile la energia electrică pentru 4,5 milioane de gospodării, aşa cum a promis ministrul energiei, Virgil Popescu.

Cert este că sezonul rece se apropie rapid, iar aceste măsuri de sprijin bat pasul pe loc.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat deja ca facturile la gaze se dublează de iarna aceasta, în timp ce unii consumatori au primit notificări de majorare a tarifelor la energie electrică chiar şi cu 65% din toamnă.

Statul a tot anunţat diverse soluţii pentru această criză a prețurilor la energie, dar pentru moment nu avem nimic concret.

Până acum statul a fost cel care a avut cel mai mult de câștigat de pe urma facturilor uriașe la energie. Ca urmare a creșterii prețurilor la gaze și energie electrică veniturile statului din redevențe au crescut cu circa 500%, în timp ce veniturile din TVA au crescut cu aproximativ 48%, potrivit calculelor Asociației Energia Inteligentă.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed