În primele opt luni, importurile de gaze rusești în România au crescut cu 344%. Cea mai mare creștere din Europa.


Importurile de gaze rusești de la Gazprom realizate de România în primele opt luni ale acestui an au crescut cu 344% față de perioada similară a anului trecut, potrivit anunțului companiei ruse.

Exporturile Gazprom au crescut cu 19,4%, ajungând la 131,3 miliarde de metri cubi, a anunțat compania, precizând că iarna trecută, cererea de gaze naturale a crescut în Rusia și în Europa.

“Mai exact, în perioada ianuarie-august 2021, Gazprom a crescut aprovizionarea cu gaz către Turcia (+173,6%), Germania (+39,3%), Italia (+15%), România (+344%), Serbia ( +123,9%), Polonia (+12%), Bulgaria (+50,9%), Grecia (+15,8%) și Finlanda (+22,7%)”, se arată în informarea Gazprom.

Creșterea importurilor României vine pe fondul scăderii producției interne. Deși România are în Marea Neagră un zăcământ major de gaze naturale, extracția este blocată din cauza lipsei unui cadru legislativ cerut de companiile care au licența. Actuala lege care reglementează producția de gaze offshore, promovată de PSD, a fost respinsă de companii. Guvernele Orban și Cîțu au promis în repetate rânduri că vor amenda legea, dar nici până acum nu există un proiect legislativ.

Sursă foto: pixabay.com/

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed