În primele 11 luni ale anului, traficul de mărfuri în porturile maritime din România a crecut cu 13% față de anul trecut


Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APM) a afirmat că traficul de mărfuri se îndreaptă spre un nou record, depășind valorile înregistrate în anul 2019, an unde a existat cel mai mare trafic din istoria porturilor maritime românești.

”Conform datelor preliminare ale CN APM SA, traficul total de mărfuri este de 62,85 milioane tone în primele 11 luni ale anului 2021, față de 55,40 milioane în aceeași perioada a anului trecut, cu o creștere de 13,46%. Estimând, pe baza unei medii a traficului de mărfuri înregistrate in lunile decembrie din ultimii 5 ani, la sfârșitul anului 2021, traficul total ar putea atinge 68 milioane tone”, se arată în comunicat.

În plus, au existat creșteri la grupe de mărfuri precum: combustibili minerali solizi, petrol brut, minereuri, produse metalice, în timp ce produsele chimice, îngrășămintele și celuloza au avut o scădere.

sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed