În Brazilia, consumul de energie electrică ar putea fi limitat. Autorităţile sunt nevoite să impună restricţii din cauza secetei.


Consumul de energie electrică ar putea fi raţionalizat în Brazilia, din cauza secetei care a lovit ţara în ultima perioadă, spune vicepreşedintele ţării, Hamilton Mourão. El i-a contrazis, astfel, pe alţi oficiali brazilieni care au spus că o astfel de măsură nu este necesară.

Brazilia este una dintre cele mai mari puteri agricole din lume, iar în ultima perioadă se confruntă cu o secetă severă. Din cauza lipsei precipitaţiilor, rezervoarele hidroelectrice au fost golite, inflaţia a crescut şi fermierii suferă pierderi masive.

Guvernul lui Bolsonaro a încercat să încurajeze consumul ponderat de energie pentru a evita o criză.

„Este posibil să fie nevoie să raționalizăm consumul”, le-a spus Mourão jurnaliștilor, precizând și că guvernul a luat măsurile necesare pentru a preveni penele de curent.

Anterior, și ministrul energiei și minelor a spus că țara se confruntă cu o criză energetică mai gravă decât s-a estimat inițial. În cinci luni s-a pierdut o cantitate de energie egală cu cea consumată de Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș al Braziliei. De asemenea, guvernul a anunțat creșterea prețurilor la energiei, începând din 1 septembrie.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed