IMM-urile din construcții și industria alimentară vor putea contracta finanțare pentru retehnologizare


Apelul pentru măsura 4.1.1 BIS, prin care a IMM-urile din industria alimentară şi a construcţiilor vor putea contracta granturi de investiţii pentru retehnologizare, se lansează în 25 octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), relatează Agerpres.

Măsura 4.1.1 BIS a fost reglementată prin OUG 113/2022. Potrivit actului normativ, IMM-urile din industria alimentară şi a construcţiilor vor putea contracta granturi de investiţii pentru retehnologizare în valoare de 300 de milioane de euro, din Programul Operaţional Competitivitate (POC).

Proiectele aferente apelului vor finanţa investiţii destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă şi vor avea ca activităţi eligibile modernizarea/echiparea/racordul la utilităţi publice/ eficienţă energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităţilor de producţie existente, precum şi pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producţie pentru care nu este necesară obţinerea de autorizaţii de construire în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare; dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficienţă energetică, necesare activităţii de producţie, precum şi alte achiziţii de bunuri de această natură care sunt necesare capacităţilor de producţie existente.

În această perioadă se desfăşoară procedura de preînscriere, în care potenţialii beneficiari se pot înrola în aplicaţia IMM Recover şi pot pregăti documentele.

„Lansarea apelului de proiecte şi depunerea cererilor de finanţare în aplicaţia informatică IMM Recover, însoţite de toate anexele menţionate în Ghidul Solicitantului, este 25 octombrie 2022, ora 10:00, urmând a se închide la data de 31 octombrie 2022, ora 23:59:59”, subliniază MIPE.

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed