Hidroelectrica vine la Bursă! Fondul Proprietatea va lista cel puțin 15% din acțiuni. Ministrul Energiei: „Vom vota pentru!”


Fondul Proprietatea va lista la Bursa de Valori București cel puțin 15% din compania de stat Hidroelectrica, „cât mai curând posibil”, fără a aștepta ca guvernul să se alăture, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, într-un interviu pentru Reuters, spunând că Guvernul este de acord cu această soluție, în contextul în care statul are interdicție la vânzarea participațiilor la companiile de stat, din cauza unei legi votate de Parlament.

România s-a angajat anul trecut să listeze 15% din Hidroelectrica până în iunie 2023, ca parte a țintelor convenite cu Uniunea Europeană prin Planul de Redresare și Reziliență post-pandemie.

Fondul Proprietatea deține 20% din Hidroelectrica, iar România deține 80%, dar Parlamentul a introdus în 2020 o interdicție de doi ani a vânzărilor guvernamentale de acțiuni la firmele de stat, argumentând că este împotriva interesului național, deoarece pandemia ar putea scădea prețurile acțiunilor.

„Obiectivul nostru principal este să oferim IPO pentru Hidroelectrica și să o facem cât mai curând posibil, deoarece compania se află într-o poziție excelentă pentru a beneficia de listarea la Bursa de Valori București”, a spus Meyer.

Sursă foto: Hidroelectrica | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed