Harta șpăgilor din spitalele românești, în ce județ se dă cel mai des


Ministerul Sănătății a raportat că sute de medici și asistente medicale din România au cerut bani sau alte lucruri materiale pentru a oferi anumite servicii medicale, care făceau deja parte din fișa postului lor.

Aceste date au fost extrase dintr-un chestionar furnizat de minister, numit „mecanismul de feedback al pacientului“. În acest formular, pacienții sunt întrebați dacă le-au fost solicitați bani sau alte bunuri după sau înainte de furnizarea serviciilor medicale. Datele publicate de Ministerul Sănătății reprezintă situația din luna martie a acestui an.

Potrivit raportului, cea mai gravă situație este în Teleorman, unde 8,11% dintre cei care au răspuns la chestionar au afirmat că li s-a cerut mită. Acesta este urmat de Giurgiu (7,55%), Olt (5,08%), Argeș (4,95%) și Brăila (4,5%).

La celălalt capăt al scalei, județul Covasna are cel mai mic procentaj, cu doar 0,47%. Alba (0,59%), Brașov (0,66%), Cluj (0,71%) și Sibiu (0,76%) se alătură părții pozitive a clasamentului.

Ultimul Eurobarometru publicat de Comisia Europeană plasează, de asemenea, sistemul de sănătate românesc pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul mită.

 

Sursă foto: graphs.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed