Harta de monitorizare a incidentelor armate și informaționale din Ucraina


Harta de monitorizare a incidentelor armate și informaționale din Ucraina, făcută de Bellingcat, ajută la combaterea dezinformării și verificarea veridicității informațiilor și clipurilor video care apar pe rețelele sociale. 

Harta este vizibilă public atât pe desktop, cât și pe mobil și, începând cu 24 februarie, a avut aproape 500.000 de vizualizări. De asemenea, a înregistrat peste 570 de articole pentru a oferi o imagine actualizată și detaliată a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Puteți vizualiza harta AICI.

https://maphub.net/Cen4infoRes/russian-ukraine-monitor

O primă privire asupra hărții arată că există o mulțime de ace. Fiecare reprezintă un incident sau un eveniment reprezentat prin videoclipuri, fotografii sau imagini comerciale prin satelit și a fost supus unui proces riguros de verificare pentru a identifica unde și când a fost realizat.

Lucrarea de verificare este efectuată de anchetatori open source, precum și de comunitatea mai largă prin procesele de geolocalizare și cronolocare. Odată colectat de pe rețelele de socializare, conținutul este înregistrat într-o bază de date centrală unde materialul este arhivat pentru utilizare ulterioară de către cercetători, reporteri, precum și organismele de justiție și responsabilitate.

Fiecare informație pe care o vedeți pe hartă este verificată pentru conținutul său și i se oferă o scurtă descriere, astfel încât cuvintele cheie să poată fi căutate pentru a căuta anumite tendințe, modele sau pentru a aprofunda datele verificate.

https://maphub.net/Cen4infoRes/russian-ukraine-monitor

Există deja o cantitate semnificativă de informații pe hartă pe care spectatorii le pot explora și vor continua să fie actualizate în zilele și săptămânile următoare.

 

 

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed