Guvernul plătește cu aproape un leu mai mult decât anul trecut pentru porțiile săptămânale de fructe/lapte și corn ale unui singur elev


Pentru anul școlar 2022-2023 s-au alocat cu 62 de milioane de lei mai mult pentru “Programul pentru școli al României”, adică în total, suma de 563 de milioane de lei, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria. În ședința de Guvern de azi s-a aprobat bugetul alocat acestui program pentru anul școlar care începe și cuprinde și ajutorul din partea Uniunii pentru școlari și preșcolari din Ucraina care sunt integrați în sistemul de învățământ din România.

Guvernul alocă anul cu 10 bani mai mult față de anul trecut pentru porția de fructe și legume în școli, de la 0,60 lei la 0,70 lei anul acestea școlar, 2022-2023. Pentru porția de lapte plătește cu 11 bani în plus, adică 0,99 de lei, iar porția de produse de panificație costă cu 8 bani mai mult față de anul trecut, adică un preț de 0,65 de lei pe porție/elev.

În total, Guvernul alocă 0,82 de bani în plus față de anul trecut pentru un elev pe săptămână pentru un număr similar de elevi: 1,9 milioane. Anul trecut erau 1.903.000 de elevi beneficiari, anul acesta, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că “vor beneficia 1,9 milioane preșcolari și elevi din ciclul primar si gimnazial, numărul total de beneficiari incluzând și pe cei 2648 de preșcolari”, a spus Cărbunaru.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

 

 

Sursă foto: vox.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed