Guvernul este în discuții cu Apple pentru un centru de cercetare în România


Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, a transmis că, împreună cu ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, și cu Dan Câmpeanu, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernatică, au discutat cu membrii delegației Apple privind potențialul României de a deveni un partener strategic.

„Dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă. Ne bazăm, în viitor, pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală in România. Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un Centru de cercetare – dezvoltare, așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța”, a scris Sabin Sărmaș într-un mesaj pe contul său de Facebook.

Acesta spune că România a devenit din ce în ce mai activă și relevantă în domeniul digital şi al securității cibernetice, în mod special.

„Concluzia la care am ajuns cu toții!? Putem să fim un actor important la nivel european, contextul ne ajută. Pentru asta trebuie să lucrăm împreună la programe educaționale care să acopere tot spectrul de skill-uri digitale și să creăm mai multe oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii”, mai adaugă preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor.

Sursă foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed