Guvernul adoptă joi sprijin pentru fermierii afectați de pandemie și sprijinul pentru investiții în economie


Guvernul adoptă în ședința de joi o măsură de sprijin pentru fermieri în valoare de 450 milioane lei, dar și sprijinul pentru investiții în economie de minim un milion de lei cu o valoare totală de 200 milioane de euro, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Începem ședința de Guvern cu implementarea măsurilor pe care le-am prevăzut în cadrul coaliției în pachetul Sprijin pentru România. Astăzi vom aproba schema de ajutor de stat de care vor beneficia investițiile în economia României a căror valoare inițială va fi de minim 1 milion de euro. Continuăm să dezvoltăm toate elementele de reglementare, astfel încât aceste măsuri să intre cât mai repede în vigoare și să producă efecte așa cum ne-am asumat. Pachetul de măsuri are o valoare de 200 milioane de euro. Aduce câteva elemente de noutate în sensul în care dorim prin aceste măsuri să producem efect multiplicator în economia românească, să avem valoare adăugată cât mai mare. Considerăm că este foarte important să ne focalizăm pe industria prelucrătoare, construcții, informații și comunicații, Horeca, și investițile în sănătate și asistență socială”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că, începând de anul trecut, număr de cereri de finanțare a crescut constant, în acest an fiind deja emise 50 de finanțări din totalul de 144. „Acestea sunt pentru firme care fac parte din industria auto, aeronautică, alimentară, electrocasnice, farmaceutică și a materialelor de construcții”, a spus el.

Totodată, Guvernul acordă astăzi 450 milioane lei pentru susținerea fermierilor, sumă de care vor beneficia 95.000 de fermieri care au fost afectați de efectele pandemiei, a mai spus șeful Executivului.

 

 

Sursă foto:  Guvernul României | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed