Guvernul a decis introducerea taxei pe ambalaje. Românii vor plăti cu 0,50 lei mai mult pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă.


Guvernul a decis introducerea unei taxe pe ambalaje, argumentată prin încercarea de a crește gradul de reciclare a acestora. Consumatorul final va plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă cu capacitatea de până la trei litri, excepție făcând ambalajele lactatelor. Banii urmează să fie recuperați în urma reciclării deșeurilor la automate amplasate special.

Banii urmează să fie recuperați în urma reciclării deșeurilor la automate amplasate special.

Garanția plătită va fi recuperată de către clientul final prin introducerea recipientului de plastic, sticlă și aluminiu în automatele speciale.

În afară de produsele lactate, vor putea fi recuperate prin acest sistem toate produsele care sunt îmbuteliate în ambalaje din plastic, aluminiu sau sticlă, cu capacitatea de până la 3 litri.

Practic, de fiecare dată când veți cumpăra, de exemplu, o sticlă cu apă sau o doză cu bere/suc, veți achita cu 50 de bani mai mult. Suma reprezintă garanția pentru reciclare. După ce ați golit și ați spălat sticla, o veți putea duce înapoi la magazin și veți primi înapoi cei 50 de bani achitați inițial. Ambalajele vor putea fi predate la orice magazin care comercializează băuturi.

Sursă foto: pexels.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed