Guvernul a aprobat semnarea contractului cu Banca Europeană de Investiții privind Fondul de Fonduri pentru digitalizare şi acţiune climatică


Guvernul a aprobat, miercuri, memorandumul care aprobă negocierea şi semnarea contractului de finanţare dintre Guvernul României reprezentat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Banca Europeană de Investiţii privind Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes, finanţat din Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României (PNRR), scrie News.ro.

Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes este o subcomponentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are o alocare de 300 de milioane euro.

Desemnarea BEI pentru implementare a avut la bază, printre altele, faptul că BEI reprezintă instituţia financiară a UE şi este unul dintre cei mai mari furnizori de finanţare pentru schimbările climatice. Executivul marchează, astfel, îndeplinirea de către România a încă unui jalon asumat prin PNRR.

 

 

Sursă foto:  Guvernul României | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed