Guvernul a aprobat lansarea programului IMM Invest. Antreprenorii vor avea acces la finanțări de 10 miliarde lei


Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, normele de aplicare ale programului IMM Invest. Perioada până la care pot fi selectaţi beneficiarii şi se pot emite contracte de garantare/contragarantare de finanţare va fi până la 30 iunie 2022, urmând ca plata grantului să se facă până la data de 30 iunie 2023.

„Prin Hotărârea de Guvern se corelează, la nivelul normelor de aplicare, modificările aduse prin OUG 142/30 decembrie 2021 şi se reglementează unele aspecte generate de practica acordării de garanţii de stat în cadrul Programului IMM-Invest şi a Subprogramului AGRO-IMM INVEST”, a transmis Executivul.

Astfel, se transpune la nivelul normelor prelungirea valabilităţii schemei de ajutor de stat. Perioada până la care pot fi selectaţi beneficiarii şi se pot emite contracte de garantare/contragarantare de finanţare va fi până la 30 iunie 2022, urmând ca plata grantului să se facă până la data de 30 iunie 2023.

De asemenea, se include în actul normativ în cazul Subprogramului AGRO-IMM INVEST pe lângă Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare a IMM–urilor şi Fondul de Garantare a Creditului Rural ca administrator al schemei de ajutor pentru subprogramul AGRO IMM Invest.

„Programul IMM-Invest şi Subprogramul AGRO-IMM INVEST au un impact favorabil asupra mediului de afaceri, prin facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie afectate de criza economică şi menţinerea locurilor de muncă. În cadrul programului IMM-INVEST, de la debutul programului şi până la 31.12.2021, s-au emis un număr de 43.492 de garanţii în valoare de 38.8 mld lei”, a mai transmis Guvernul.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a apreciat că IMM Invest 2022 este „un proiect strategic pentru economie care, împreună cu componenta Agro IMM Invest, înseamnă 10 miliarde lei de care beneficiază întreprinderi mici şi mijlociii, companii din agricultură şi industria alimentară”.

Potrivit acestuia, prin aceste programe, se oferă stimuli economici de care firmele româneşti au atâta nevoie şi care vor produce valoare adăugată în cel mai scurt timp.

Sursă foto: Guvernul României | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed